Petak 24.06.2016.
09:28
Tanjug

"EU je primila značajan udarac, ali Srbija ne odustaje od svog puta"

Tanjug
Srbija da gleda samo svoje interese: Ivica Dačić

Na toj sednici, kako je Dačić rekao za RTS, tema će, pored ostalog, biti i reakcija na referendum, odnosno na očuvanje stabinosti u zemlji.

Država će, prema njegovim rečima, preduzeti sve svoje mere kako bi se sačuvala ekonomska i finansijska stabilnost u uslovima kada dolazi do određenih poremećaja na svetskom tržištu koji su nastali nakon izjašnjavanja Britanaca na međunarodnom finansijskom tržištu. Dačić ne veruje da će odluka Britanac uticati na nestajanje EU i evropske ideje.

- EU je pretrpela značajan udarac, ali čini mi se i da je Velika Britanija pretrpela veliki udarac - rekao je Dačić, dodajući da je autonomno pravo svakog naroda da odlučuje o svojoj sudbini bez obzira da li se ta odluka nekom dopada ili ne.

Podsetio je i da Velika Britanija, bez obzira što je bila deo EU, nikada u potpunosti nije delila sve mehanizme EU, da je zadržavala određeni nivo posebnosti i imali velike rezerve prema EU.

- Kada je reč o Srbiji, mi treba da gledamo naše interese - naglasio je Dačić.

Prema konačnim rezultatim britanskog referenduma o izlasku iz EU za izlazak je glasalo 51,89 odsto građana a za ostanak u Uniji 48,11 odsto.

Na osnovu prebrojanih glasova u sva 382 lokalna izborna centra, za izlazak je glasalo 17,410,742 građana a za ostanak 16,141,241 glasača, javlja Rojters.

2024 © - Vesti online