Četvrtak 23.06.2016.
21:45
Vestionline

Srbi gaze sve pred sobom: Slatka osveta Brazilcima

worldleague.2016.fivb.com
Miloš Nikić je smečevima "bombardovao" Brazilce

Nakon što su Brazilci osvojili prvi set, što je ujedno bio i prvi izgubljeni set za našu selekciju u ovosezonskom izdanju Svetske lige, činilo se da nam se smeši i prvi poraz.

Međutim, izabranici Nikole Grbića dodali su “gas” u drugom setu i nisu popuštali do samog kraja. Odlično je naše odbojkaše služio servis kojim su do ludila dovodili Brazilce.

I u ostalim segmentima igre naši reprezentativci su dominirali i ubrzano su se bližili pobedi. Rešili su i treći set u svoju korist, a u četvrtom su došli do prednosti od 17:12 kada je usledila serija gostiju od 6:0, a potom i 10:2 pa su “karioke” povele sa 22:19. Međutim, nisu klonuli duhom srpski odbojkaši i nisu dozvolili da pobednika meča odluči taj-brejk.

Do pete pobede, prve u Beogradu, u istoriji duela sa Brazilom našu selekciju su vodili Srećko Lisinac sa 18 poena, Aleksandar Atanasijević sa 16, Marko Ivović sa 14 i Miloš Nikić sa 13 poena.

U petak naša reprezentacija igra protiv selekcije Bugarske koja je u četvrtak poražena od Irana sa 3:1.

Na tabeli Svetske lige Srbija je sada jedini tim sa maksimalnim učinkom od četiri pobede iz četiri meča odnosno 12 bodova, a slede Brazil sa devet poena, Francuzska sa sedam, Italija, Rusija i SAD sa po šest. Na finalni turnir u Poljskoj uz domaćina će se plasirati još pet najbolje plasiranih timova.

2024 © - Vesti online