Četvrtak 23.06.2016.
11:48
Vestionline

Turska opet "čačka mečku": Rusi satiru civile u Siriji!

Reuters
Turci opet optužuju Ruse za ubijanje civila

Turski mediji su preneli saopštenje svog Ministarstva, kao i snimke koji prikazuju ruske vojne avione kako koriste rasprskavajuću municiju i fosforne bombe u području Alepa. U saopštenju se navodi da su ove akcije u proteklim danima "ekstremno zabrinjavajuće".

Ruska državna TV stanica u utorak je objavila snimke koji prikazuju ruske borbene avioni koji bombarduju položaje džihadista u Siriji koristeći navedenu municiju, objavio je Obaveštajni tim iz zone sukoba, obaveštajna jedinica sa otvorenim izvorima.

Septembra 2015. godine ruska vojska je počela bombardovanje položaja terorista u Siriji, koja je privukla brojne kritike, a koja se vrši na zahtev režima sirijskog predsednika Bašar al Asada.

Ovog marta ruski predsednik Vladimir Putin naredio je delimično povlačenje iz Sirije, kazavši da je operacija ispunila svoje ciljeve.

Od početka sukoba u Siriji pre pet godina više od 250.000 ljudi je poginulo, a više od 10 miliona je raseljeno, pokazuju podaci UN-a. Sirijski centar za istraživanje, međutim, navodi da je za šest godina rata više od 470.000 osoba izgubilo živote.
 

2024 © - Vesti online