Utorak 21.06.2016.
21:38
Vestionline

Antiruska histerija i u Nemačkoj: "Huligani su pripadnici vojske i obaveštajnih službi"

Reuters
Na meti ruskih navijača najviše bili Englezi: Detalj sa stadiona "Velodrom" u Marseju

"Bild" se poziva na izvore iz vrha države i obavešatjnih službi i piše da huligani nisu momci koji su do sada pratili fudbal i išli po gostovanjima. Veliki broj najekstremnijih navijača je u Francusku došao po specijalnom zadatku iza kojeg stoje državni politički vrh i službe, nova je teorija zavere i antiruske histerije.

Najpoznatiji tabloid u Nemačkoj piše da je veliki broj ruskih navijača služio u paravojnim formacijama na istoku Ukrajine u borbama za Donbas. Oni su veoma dobri poznavaoci borilačkih veština, a nosili su štitnike za zube.

Britanske obaveštajne službe veruju da iza svega stoje vrh ruske države i Vladimir Putin. Tetovaže pojedinih huligana otkrivaju da su bili deo vojnih službi. Oko 230 najekstremnijih ruskih huligana je u Francusku doputovalo avionskim letom koji je sponzorisao FS Rusije, odnosno ministar sporta i dugogodišnji funkcioner blizak Putinu i vlasti, Vitalij Mutko.

Kao prilog za tvrdnje zapadnih obaveštajnih službi, "Bild" navodi i mlake izjave ruskog predsednika i zvaničnika u osudi huliganskog pira u Francuskoj. Tako se i ruski predsednik Vladimir Putin nasmejao na tvrdnje o huliganskim ispadima navijača i zapitao: Kako 200 Rusa mogu da prebiju hiljade Engleza?

2024 © - Vesti online