Petak 04.06.2010.
12:52
Jutarnji.hr, Vestionline

Ljubljana se "probudila" u Hrvatskoj

Lancima i katancima zakačena za Tromostovje, ponos žitelja Ljubljane

Tabla kakvom se označava granični prelaz, a na kojoj piše Republika Hrvatska osvanula je jutros na Tromostovju nedaleko od Prešernovog trga. Privezana lancem i katancem za ogradu mosta tabla bi trebalo da predstavlja granicu između Hrvatske i Slovenije u samom centru Ljubljane.


Ko je dva dana pre održavanja referenduma o arbitražnom sporazumu postavio tablu za sada nije poznato. Radnica u obližnjem kiosku kaže da je dolazeći na posao jutros u šest sati zatekla tablu. Međutim, policiju je pozvala tek pošto su oko "Hrvatske“ počeli da se skupljaju besni ranoranioci.


Posle slovenačkog premijera Boruta Pahora koji je na ogromnim plakatima širom Slovenije osvanuo u dresu hrvatskog fudbalera Davora Šukera ovo je novi doprinos popularizaciji Hrvatske na tlu Slovenije.

Nešto slično su uradili i građani Srbije koji žive u Podrinju nezadovoljni što im svaki put kada se pomeri tok reke Drine deo imanja osvane u Bosni i Hercegovini. Da bi označili dokle je njihovo graničnu tablu na kojoj piše Republika Srbija odneli su preko Drine kod komšija.  

2024 © - Vesti online