Utorak 21.06.2016.
12:33
Vestionline

Ona je objavila rat Papi i Mafiji!

Twitter/virginiaraggi
Kreće u oštru borbu protiv kriminala i korupcije

Prva žena na čelu Rima u poslednjih 3.000 godina obećala je da će se boriti protiv korupcije i lopovluka, a prvi na udaru biće Katolička crkva i organizovani kriminal.

Nakon što je u nedelju dobila 67,15 odsto glasova na lokalnim izborima, Rađijeva je najavila da će od Vatikana zahtevati da plati zaostali porez.

- Vatikan duguje najmanje 310 miliona evra poreza na nekretnine. To će morati da plati. Ranije administracije plašile su se da udare na Crkvu, ali sada niko neće biti pošteđen - istakla je nova gradonačelnica.

Ona je dodala da će se obračunati i sa mafijom. U slučaju poznatom kao "Mafija kapital" stotine lokalnih biznismena, zvaničnika i političara bile su umešane u pljačku stotina miliona evra iz gradske kase Rima.

- Ubuduće će sve morati da se radi legalno i transparentno u administraciji. Građani Rima su pobedili. Počinje nova era - rekla je Rađijeva.

Nova gradonačelnica je, inače, diplomirala pravo na Univerzitetu u Rimu. Godinama je radila za jednu poznatu privatnu advokatsku kompaniju, da bi se pre nekoliko godina aktivirala u pokretu Pet zvezdica, čiji je lider komičar Pepe Grilo. Ubrzo je postala jedan od lidera pokreta.

Rađijeva je udata za reditelja i radijskog direktora Andreu Severinija, sa kojim je 2009. dobila sina. Par je pre dve godine bio pred razvodom, ali su ipak ostali zajedno.

- Da, pre razvodom smo. Ne razumemo se baš najbolje, ali pokušaćemo da se sredimo zbog našeg deteta. Razlog sukoba nije neki drugi muškarac, nemam aferu - rekla je Rađijeva 2014. u intervjuu za časopis "Veniti fer".

2024 © - Vesti online