Utorak 21.06.2016.
00:30
Klix ba

Da li biste letovali u Bosni?

en.wikipedia.org./Anto (talk)
Neum u BiH

U razgovoru za Klix.ba, Krešić je otkrio da očekuje dobru predstojeću sezonu i da ni vremenske prilike ne bi trebalo da predstavljaju ograničenje. 

- Možemo reći da je sezona već na neki način počela. U Neumu ima gostiju, a iz razgovora s hotelijerima može se zaključiti da ih ima više nego u isto vreme prošle godine. Takođe, u hotelima i privatnim smeštajima ima 13.000 ili 14.000 kreveta - rekao je Krešić. 

Krešić je rekao da tamošnja opšina svake godine napravi neki novi sadržaj ili unapredi postojeći, ali da zbog skučenog gradskog prostora nije reč o velikim poduhvatima 

Takođe, pojedini problemi ukazuju na to da turizam u Neumu raste, ali da, nažalost, jedini grad u BiH na jadranskoj obali nema kapacitet da prati tražnju. 

- Neum danas ima problema sa plažama jer su smeštajni kapaciteti veći od kapaciteta plaža. Iako se i na tom problemu radi, mislim da je Neum zreo za jedan veliki zahvat kada je reč o plažama i sportskim terenima u kojima se takođe krije potencijal i van sezone - kazao je Krešić. 

Opština je ove godine konačno završila šetalište koje se proteže od jednog do drugog kraja Neuma u dužini od pet kilometara.

2024 © - Vesti online