Nedelja 19.06.2016.
14:19
Vestionline

Političare smo čuli, a šta radnici Železare očekuju od Kineza?

Tanjug
Smederevci od Kineza očekuju spas

Angelina Pavić koja 35 godina radi u Železari izjavila je da dolazak predsednika Sija znači mnogo, jer je kineska država pokazala da pridaje značaj Srbiji i Železari Smederevo.

- Kineska država i kompanija Hestil su vodeće u svetu kada je reč o čeliku. Znamo da radimo i proizvodimo, ali treba nam tržište. Zato je važno da iza nas stane velika sila - objasnila je ona.

Pavićeva je istakla da od novog vlasnika, kineskog Hestila, ne očekuje nikakva čuda, već samo da Železara radi.

Anđelina Veljić, koja je takođe u čeličani provela tri decenije, ukazala je da od ove fabrike žive mnoge porodice i da ona predstavlja veliki privredni faktor.

- Hvala premijeru Aleksandru Vučiću. Mnogo je učinio za nas. On je čovek u koga verujemo i koji mnogo radi. Malo je onih koji su iskreni i pošteni kao on. Nadam se da je doveo prave ljude i da ćemo svi biti zaposleni - podvukla je ona.

Njihov kolega Novica Jovanović je objasnio da je poseta predsednika Sija od ogromnog značaja, istakavši da je samo potpisivanje više od 20 sporazuma, činjenica koja pokazuje da je poseta od ogromnog značaja po celu Srbiju.

Uz nove vlasnike, prema njegovim rečima, Železara će biti glavni izvoznik Srbije.

- Od novih vlasnika očekujem veću proizvodnju, veću plate i veću zaposlenost. To sve znači veći prihod za opštinu, ali i celu Srbiju, kroz doprinos rastu BDP-a - naveo je Jovanović.

2024 © - Vesti online