Nedelja 19.06.2016.
09:17
Vestionline

London krivi Putina za tuče huligana u Francuskoj!

Reuters
Da li postoji neka stvar za koju neće okriviti Putina?

Prema informacijama lista, značajan broj učesnika je "dobro koordinirao napade na engleske i druge navijače u Marselju i Lilu sa predstavnicima ruskih bezbednostnih struktura".

"Teško je dokazati da je nerede odobrio Kremlj, ali možemo reći da su jedan broj napadača - predstavnici ruskih bezbednostnih struktura. Izgleda da je to deo hibridnog rata koju je pokrenula vlast zemlje", rekao je izvor u Vladi. 

Predsednik Rusije Vladimir Putin se 17. juna negativno izrazio o tučama navijača u kojima su učestvovali Rusi. 

- Poznato je kako je počeo šampionat - tuča ruskih navijača sa britanskim. Sramota! Ja stvarno ne znam kako je 200 naših navijača pretuklo nekoliko hiljada Engleza. Ne razumem - rekao je Putin. 

Prošle subote u Marseju je odigrana utakmica između fudbalskih reprezentacija Rusije i Engleske koja je završena nerešeno 1:1. Nakon utakmice, tridesetak ruskih navijača probilo se do tribina na kojima su se nalazili engleski navijači i bacali na njih strane predmete. U samom gradu je, takođe, izbilo nekoliko tuča. Kao posledica nereda povređeno je tridesetak osoba. 

Posle toga je UEFA uslovno diskvalifikovala rusku reprezentacije do kraja Evropskog prvenstva 2016. godine. To znači da će reprezentacija biti udaljena sa takmičenja ukoliko navijači ponovo budu pravili nerede na stadionima.

2024 © - Vesti online