Subota 18.06.2016.
15:07
Vestionline

Ukrajinci razočarani: "Zapad se boji da ne naljuti Ruse"

Reuters
Ukrajina ima dovoljno vojnika, ali ne i oružja

- Nisam uspeo da ubedim naše strateške partnere da je vojnotehnička pomoć Ukrajini direktna posledica memoranduma iz Budimpešte i da je, na kraju krajeva, to i njihova zaštita! Stalno ubeđujem ljude na svim međunarodnim susretima da je moćna vojska Ukrajine, opremljena savremenim naoružanjem, realan faktor mira u Evropi i pouzdan štit zapadnog sveta. Nažalost, među našim partnerima, pre svega evropskim, dominira stav da "Ruse ne treba ljutiti" - izjavio je Turčinov, a prenose ruski portali.

- Našu armiju i nacionalnu gardu naoružanjem (od pištolja do tenkova i raketa) snabdeva uglavnom domaća vojna industrija. Ali bez efikasne vojnotehničke saradnje sa našim strateškim partnerima ona ne može da zadovolji sve potrebe vojske za naoružanjem i tehnikom nove generacije - dodao je Turčinov.

Turčinov je ovih dana izjavio da su rezerve sovjetske municije koju ukrajinska armija koristi u kaznenoj operaciji u Donbasu pri kraju. Proizvodnja municije u Ukrajini trenutno faktički ne postoji, navode ruski portali.

2024 © - Vesti online