Subota 18.06.2016.
12:57
Vestionline, Alo

Vučić i košarkaši: Gurović napravio paralelu

A. Čukić
Pitanje je da li je komparacija umesna

Povodom otkaza selektoru Đorđeviću Guroviće je za dnevni list Alo rekao:

- Ogledalo našeg nacionalnog tima, kao i generalno stanje u društvu, dovelo je do toga da se izgubi osećaj za nacionalni ponos. Političari prvi moraju da budu primer. Svi su podbacili osim Aleksandra Vučića. Ma koliko ga pljuvali, smatram da je jedini čovek koji želi dobro građanima Srbije i stvarno se bori za njih.

Nije se tu zaustavio bivši košarkaš Partizana i Crvene zvezde.

- Čitam po novinama šta se dešava i ne mogu da verujem. Druge stvari su bitnije od nacionalnog dresa i ponosa. Opet, Srbija brzo zaboravlja šta je ko uradio. Da ne pominjem Košare i naše heroje, jer smo smešni u odnosu na te momke koji su časno izginuli. Kada je država njih zaboravila, mogu samo da zamislim šta će nama da se desi. Jedino sa te strane bih mogao da razumem probleme pojedinih igrača. Nisu svesni koliko greše, jer mogu mnogo da nauče od majstora kakav je Saša Ðorđević. Neverovatno je koliko je on uradio za Srbiju kao igrač, sada i kao selektor. Otkazi su velika sramota, kako prema Saletu, tako i prema državi i našem dresu - objasnio je Gurović.

Podsetimo da je Boban Marjanović odlučio da ne igra na kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre jer nema ugovor, dok je Nikola Milutinov procenio da je za njega bolje ad igra Letnju ligu u NBA. Na sve to su se nadovezale i povrede Nemanje Bjelice i Milana Mačvana što je dovelo u nezavidnu poziciju selektora Đorđevića.

2024 © - Vesti online