Petak 17.06.2016.
21:53
Vestionline

Kako su hrvatski mediji videli huliganski pir u Sent Etjenu?

Reuters
Opet divljali hrvatski huligani: Scena sa tribina stadiona u Sent Etjenu

"Indeks" donosi osvrt na tragične događaje u Sent Etjenu: "Dok je huligana u ložama, huligani sa tribina će zasipati teren bakljama".

- Huliganizam i divljaštvo nemaju opravdanja, kako onih golih do pasa, tako i onih u skupim odelima. Posebno kada se sa tribina na vatrogasce koji sa terena kupe baklje, baci topovski udar. To je čisti pokušaj sakaćenja, pa i ubistva, odvratno iživljavanje i zato ne samo da nema opravdanja, nego ni dostojne kazne. I dok se u osudama huligana sa tribina i golih do pasa ujedine svi, bez obzira na stalež, problem u Hrvatskoj je što smo divljake iz loža, u finim društvima i skupim odelima, oguglali do te mere da ih se smatra uglednim građanima koji se diče time da su najveći pojedinačni donatori pobedničke stranke, sa čijim predsednikom se nalaze kada se nađu u škripcu, optužnica u kojima ih se tereti da su voljeni klub i još voljeniju domovinu oštetili za stotine miliona - stoji u tekstu portala index.hr.

"Oni su nas osramotili: Huligane locirajte, uhapsite i deportujte", naslov je na portalu 24sata.hr.

- Prema informacijama koje smo saznali iz Sent Etjena, osmorica izgrednika zasulo je teren bakljama i topovskim udarom i tako uzrokovali višeminutni prekid utakmice između Hrvatske i Češke na EP - piše "24sata".

Portal vecernji.hr donosi izjavu predsednice Hrvatske: "Grabar Kitarović: Neprijatelji Hrvatske, odgovaraćete za ovo i za svastiku".

- Bravo, vatreni! Bravo, hrvatski navijači! A vama neprijateljima Hrvatske, mrziteljima svoje reprezentacije i države poručujem: Odgovaraćete i za ovo i za svastiku! Sram vas bilo - napisala je Grabar Kitarović na društvenim mrežama.

2024 © - Vesti online