Četvrtak 03.06.2010.
22:07
Tanjug

Vanredne odbrane na Dunavu, Savi, Tisi

U opštini Negotin, u selu Radujevac, došlo je do porasta nivoa Dunava i postoji opasnost od plavljenja domaćinstava, a opštinski štab je doneo odluku da se postavi odbrambeni nasip za zaštitu objekata.
 

Tamnava poplavila osam sela

 

Reka Tamnava je poplavila oko 2.500 hektara u osam sela opštine Ub, po treći put u kratkom vremenskom roku. Ponovo su poplavljena sela Novaci, Dokmir, Takovo, Sovljak, Vrelo, Bogdanovica, Crvena Jabuka i Milorci, rekao je predsednik Opštinskog križnog štaba Branislav Sarić.
On kaže da je 10 domaćinstava "opet u okruženju", a najteže je Tomislavu Jankoviću iz Sovljaka čijoj se kući može prići "jedino čamcem, traktorom ili u ribarskim čizmama". Krizni štab je Jankoviću obezbedio vodu za piće, namirnice, kao i hranu za stoku.

Za postavljanje odbrambenog bedema angažovano je pet kamiona i dva utovarivača.


Na području opštine Sombor primetan je porast nivoa podzemnih voda, ali za sada to ne stvara dodatne probleme.


U toj opštini, u mestu Kljajićevo, pripadnici vatrogasno-spasilačkih jedinica Sektora MUP-a za vanredne situacije crpe vodu iz dvorišta i bašta, dok u selu Riđici, Vodoprivredno preduzeće vadi mulj iz korita Plazovica, ali je situacija pod kontrolom i ne očekuje se pogoršanje.


U mestu Prigrevici pripadnici vatrogasno-spasilačkih jedinica Sektora probijaju cevi ispod ćuprija i čiste odvodne kanale, dok u Kanjiži i dalje crpe vodu iz kanala Kiriš, koja se prebacuje u Tisu, navedeno je u saopštenju.

U slivu rečice Kereš kod Kanjiže izbegnuta opasnost od plavljenja naselja, posle postavljanja mobilne pumpe, kao i da brana nije pukla već se veća količina vode izlila u livade i ritove.

2024 © - Vesti online