Subota 18.06.2016.
04:30
Vestionline

Do ravnog stomaka za samo 7 dana

pixabay.com
Uz male trikove i vaš stomak može biti ravan

Zaboravite na so

Ok, nije baš da morate da izbacite so iz ishrane, ali nemojte jesti ni previše slanu hranu. Zbog velike količine soli u organizmu, u vašem telu se zadržava voda, pa ste onda naduti i više nego što bi trebalo...

Malo lakše sa ugljenim hidratima

Slažemo se sa konstatacijom da su organizmu potrebne sve namirnice kako bi sve normalno funkcionisalo. Ipak, bar na neko vreme se odreknite ugljenih hidrata. Testenina i hleb pogoduju nastanku masnih naslaga na vašem stomaku, pa ih zamenite hranom bogatom proteinima. A rezultati neće izostati.

Smanjite unos mleka

Ukoliko volite da popijete najmanje pola litra mleka, nemojte se čuditi što ste naduti i imate gasove. Nemojte piti mleko, neka vaš izbor budu jogurt ili nekoliko kriški tvrdog sira.

Ljuto i začinjeno nije najbolji izbor

Iako neki ljuti začini pogoduju mršavljenju, jako začinjena hrana takođe uzrokuje pojačano izlučivanje kiselina u želucu i izaziva iritaciju što vam nikako neće pomoći kod gubitka masnih naslaga. Radije birajte sveže začine koji imaju blaži ukus.

Kafa, šećer...

Ukoliko želite da smanjite masne naslage na stomaku, zaboravite na kafu, alkohol i prerađenu hranu. Ove namirnice ne pomažu kod topljenja masnoća već potenciraju njihovo nakupljanje i zadržavanje u telu.

Nije svako voće dobro

Konzumiranje voća se svakako preporučuje, ali, iako su to zdrave voćke, izbegavajte jabuke ili kruške. One u sebi imaju više fruktoze, pa ih želudac teže vari. Jedite citruse i bobičasto voće.

2024 © - Vesti online