Petak 17.06.2016.
15:57
Vestionline

Si Đinpingov put kroz Srbiju

Tanjug
Si Đinping i Tomislav Nikolić

Điping je nakon prijema na Aerodromu imao važan razgovor sa predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem i drugim predstavnicima vlasti.

17.25 - Gosti iz Kine prošetali su se za kraj prvog dana posete Srbiji Kalemegdanskom tvrđavom u Beogradu.
17.03 - U ulici Trešnjinog cveta Si Đinping i Tomislav Nikolić postavili su kamen temeljac za izgradnju Kineskog kulturnog centra, ispred kojeg je otkriven i spomenik Konfuciju.
16.35 - Kineski i srpski predsednik položili su vence na Spomenik nastradalim službenicima ambasade Kine u NATO bombardovanju 1999. godine. Tom prilikom su intonirane himne "Marš dobrovoljaca" i "Bože pravde".
14.49 - U VIP salonu Aerodroma u toku je razgovor dvojice predsednika, u prisustvu njihovih supruga.
14.42 - "Očekujem da razmenim mišljenja sa liderima Srbije o bilateralnim odnosima kao i o drugim pitanjima od zajedničkog interesa i s njima zajedno isplaniram budući razvoj naših odnosa", poručio je predsednik Kine u govoru na beogradskom aerodromu.
14.35 - "Sa radošću vas dočekujemo. Vreme je izvanredno. Iz aviona ste mogli da vidite kako je naša Srbija lepa zemlja i koliko je zemlje obrađeno, mi se spremamo za žetvu pšenice" - rekao je predsednik Srbije gostu iz Kine.
13.47 -  Autoput u blizini aerodroma "Nikola Tesla" je potpuno blokiran, kao i deo ulice Kneza Miloša, od Nemanjine ka Gazeli
13.40 - Avion predsednika Kine sleteo je na beogradski aerodrom "Nikola Tesla"
2024 © - Vesti online