Četvrtak 03.06.2010.
19:00
Vestionline

Zimonjić osvojio Rolan Garos u miksu

Zimonjić i Srebotnik pobedili su danas u finalu Austrijanca Julijana Noula i Kazahstanku Jaroslavu Švedovu rezultatom 2:1, po setovima 4:6, 7:6 (5), 11:9.

Zimonjić i Srebotnik izgubili su gem na početku prvog seta na servis srpskog tenisera. Međutim, već u narednom gemu napravili su ribrejk na servis Noula. Srpsko-slovenački par propustio je tri brejk lopte na servis Noula pri vođstvu od 3:2. Noul i Švedova zaigrali su angažovanije, osvojili tri uzastopna gema i stigli do prednosti 5:3. Austrijsko-kazahstanski par zadržao je prednost od dva gema i zasluženo dobio prvi set rezultatom 6:4.

Srbin i Slovenka poveli su 3:1 u drugom setu, ali su Noul i Švedova posle nekoliko brejkova sa obe strane uspeli da izjednače na 4:4. Oba para osvojila su još po dva gema, a pobednik drugog seta, odlučen je u taj-brejku, koji je pripao srpsko-slovenačkom paru rezultatom 7:5.

U odlučujućem trećem, produženom taj-brejku setu, Švedova i Noul poveli su 4:0, ali su Zimonjić i Srebotnik uspeli serijom 6:2 da izjednače na 6:6. Austrijsko-kazahstanski par imao je prvu meč loptu pri rezultatu 9:8, ali je Zimonjić na svoj servis osvojio dva uzastopna poena. Zimonjić je potom osvojio poen na servis Švedove i zasluženo je u paru sa slovenačkom teniserkom stigao do trofeja na Rolan Garosu.

Zimonjić je ranije danas u paru sa Kanađaninom Danijelom Nestorom uspeo da se plasira u finale Rolan Garosa u konkurenciji muških dublova. Srpsko-kanadski par je u polufinalu pobedio Južnoafrikanca Veslija Mudija i Belgijanca Dirka Normana sa 6:0, 6:3.

Srpski i kanadski teniser igraće u finalu protiv Čeha Lukasa Dluhija i Indijca Leandera Paesa.

2024 © - Vesti online