Četvrtak 03.06.2010.
21:29
Vestionline

Red Bul: Pomirenje Fetela i Vebera

Vozači Red Bula sudarili su se 18 krugova pre kraja trke kada su bili na prve dve pozicije. Fetel je morao da odustane posle sudara, dok je Veber trku u Turskoj završio na trećem mestu.

Fetel i Veber održali su tokom dana sastanak sa čelnicima austrijske ekipe kome su prisustvovali šef Red Bula Kristijan Horner, tehnički direktor Edrijen Njui i konsultant tima dr Helmut Marko.

"Tim nas je doveo u odličnu poziciji i za sve u ekipi nije bilo dobro to što se dogodilo i zato mi je žao zbog svega, naročito što smo ostali bez vodećih pozicija. Mark i ja smo trkači i to smo radili na stazi, trkali smo se. Profesionalci smo i ova situacija neće promeniti ništa u našem odnosu u budućnosti. Imamo odličan tim i timski duh", rekao je Fetel.

Mark Veber je priznao da do incidenta nije smelo da dođe.

"Prava je šteta zbog tima pošto smo izgubili šansu da pobedimo na trci. I to je sport i ovakve stvari se dešavaju, ali do nje nije trebalo da dođemo. Saosećam se sa svima u Red Bulu, a Sebastijan i ja ćemo se postarati da se ovako nešto ne ponovi i nastavićemo da radimo zajedno bez problema. Dosta smo razgovarali ovih dana, rasčistili smo situaciju i ona je iza nas, a pred nama je trka u Kanadi, već naredne nedelje", istakao je Veber.

Prvo mesto u generalnom plasmanu vozača drži Veber sa 93 boda, dok je Fetel na petoj poziciji sa 15 poena manje.

2024 © - Vesti online