Petak 17.06.2016.
00:10
Vesti

Obrenovčani slave Dekija!

A. Čukić
Čovek velikog srca: Dejan Stanković

Zahvaljujući donaciji od 500.000 dolara nekadašnjeg asa Crvene zvezde, Lacija i Intera u Četvrtoj ulici u Obrenovcu izgrađeni su novi stanovi za bivše radnike firme Termoelektro, čiji su domovi poplavljeni pre dve godine.

Stanković je u Obrenovcu dočekan gromkim aplauzom velikog broja mališana, dok je na zgradi postavljen transparent "Hvala, Deki".

- Danas sam najponosniji i najsrećniji čovek na svetu. Za 20 meseci uradili smo nešto veliko, puno mi je srce. Hvala svim dobrim ljudima koji su bili uz mene, a vama želim da u miru i zdravlju sa svojim porodicima uživate u novim domovima - poručio je Stanković prilikom svečanog uručivanja ključeva.

Dug spisak donatora

Među brojnim donatorima, koji su se odazvali pozivu Dejana Stankovića i njegovo fondacije da pomognu izgradnju stanova za Obrenovčane, nalaze se i Nenad Krstičić, Aleksandar Kolarov, Marija Tadić, Branislav Ivanović, Stojan Stanković, Marko Mikeloti, Toni Vladisavljević, Aleksandar Marić, Marko Lomić, Tijana Obradović, Vladimir Dišljenković, Dejan Borovnjak, Pavle Ninkov, Dragan Ruvarac, Nikola Balanka, Jovan Milatović, Una Savić i mnogobrojne kompanije.

Predsednik opštine Obrenovac Miroslav Čučković zahvalio se Dejanu Stankoviću na pomoći i svima koji su učestvovali u izgradnji.

- Imali smo uništenje 11.500 dobara i iseljenje 30.000 ljudi. Zahvaljujući Dekiju ovi stanari imaju budućnost, a posebno me raduje što ima nekoliko beba. Ovde smo pokazali solidarnost na delu i primer kako naši proslavljeni reprezentativci mogu da pomognu. Verujem da će se ova ulica ubuduće zvati ulicom Dejana Stankovića - rekao je Čučković.

Svojom humanošću još su pomogli poznati fudbaleri, košarkaši i ostali sportisti kao što su Zlatan Ibrahimović, Vensan Kompani, Stevan Jovetić, Nikola Žigić, Stefan Savić, Mateo Kovačić, Nikola Petković, Miloš Teodosić, Lenka Somolova, Nemanja Nedović, Dušan Vidić, Ivan Obradović, Dušan Basta, Danko Lazović, Aleksandar Ignjovski, Aleksandar Luković, Bojan Jorgačević, Bifi Lamberto, Zdravko Kuzmanović, Adem Ljajić, Živko Gocić, Nenad Tomović, Vlada Avramov, Luka Milivojević, Nemanja Aleksandrov, Nikola Đuričić...

2024 © - Vesti online