Četvrtak 03.06.2010.
16:53
Vestionline

Saslušana grupa osumnjičena za gajenje skanka


Tužilaštvu za organizovani kriminal podneta je krivična prijava protiv: Gorana Kovačevića, Dragana Kovačevića, Nika Uskokovića, Radomira Polića, Vladimira Veličkovića, Jovana Veljkovića, Branislava Veljkovića iz Novog Sada, Ištvana Šuhajde iz Kaća, Vladimira Kiša iz Vrbasa, Vladislava Veličkovića iz Sremske Mitrovice, Erika Saba iz Horgoša.


Krivična prijava je podneta protiv još jednog lica čiji identitet ne može biti otkriven, jer je još na slobodi, navodi se u saopštenju Tužilaštva.


Osumnjičeni su uhapšeni 1. juna posle godinu dana praćenja i prikupljanja podataka Bezbednosno-informativne agencije o njihovim aktivnostima, dodaje se u saopštenju.


Tužilaštvo za organizovani kriminal je podnelo zahtev za sprovođenje istrage protiv 12 osumnjičenih, a Gorana Kovačevića sumnjiči da je organizovao tu kriminalnu grupu.
Osumnjičeni su, prema navodima Tužilaštva, izvršili krivično delo udruživanje radi vršenja krivičnih dela, za koje je zaprećena kazna zatvora od najmanje 10 godina, a članovima grupe do pet godina zatvora.


Niko Uskoković i Vladimir Veličković se još terete i za nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.


Prilikom pretresa objekata za proizvodnju opojne droge skank i stanova osumnjičenih oduzeta je kompletna oprema za proizvodnju droge, genetski modifikovane biljke kanabisa u punoj vegetaciji, proizvedeni skank, novac, kao i veći broj putničkih motornih vozila u vlasništvu pripadnika te grupe.


Od Gorana Kovačevića je oduzeto šest luksuznih vozila među kojima su dva vozila marke BMW X6, jedan Volkswagen Tuareg i jedan Audi S6, dodaje se u saopštenju.

2024 © - Vesti online