Četvrtak 16.06.2016.
12:22
Tanjug

Svi socijalisti hoće sa Vučićem: Bilo bi nepristojno ne ući u vladu

Tanjug
Ništa od dve struje u SPS-u, svi za ulazak u vladu

Komentarišući spekulacije da u SPS postoje dve struje, ona koja se zalaže za ulazak u vladu sa SNS-om i ona, predvođena Brankom Ružićem, koja se tome protivi, Đukić Dejanović je rekla da je čak i Ružić na sednici Predsedništva rekao da bi bilo nepristojno ne ući u vladu ako takva ponuda stigne.

Đukić Dejanović je za N1 rekla da u prvom krugu razgovora između SPS i SNS o formiranju vlade nije bilo reči o konkretnim personalnim rešenjima, već je to bio tematski razgovor u vezi sa programom.

Ona je podsetila da je lider socijalista Ivica Dačić u razgovorima sa Aleksandrom Vučićem prihvatio program i iskazao spremnost svoje stranke za ulazak u vladu.

Đukić Dejanović je rekla da je Vučić taj koji će doneti odluku, a da SPS još nema konkretne informacije i odgovore, jer se država trenutno bavi važnim pitanjima kao što je poseta kineskog predsednika.

Dodaje i da misli da nije bilo konkretnih razgovora o nekim personalnim rešenjima i resorima, jer te razgovora mandatar treba da vodi prvo unutar svoje stranke.

Govoreći o porukama koje stižu od pojedinih funkcionera SNS-a da ne žele socijaliste u vladi, ona je rekla da se ti komentari mogu tumačiti kao kritični i kao dobronamerni, iako im ne prijaju.

Đukić Dejanović je negirala tvrdnje da je SPS stranka proruske orijentacije i da upravo Rusija insistira da zbog toga uđu u vladu i dodala da je stav socijalista da Srbija mora da vodi balansiranu spoljnu politiku kao što je to do sada bio slučaj.

Govoreći o slučaju rušenja u Savamali, Đukić Dejanović je rekla da je urađeno nešto što šteti ugledu Srbije.

- Činjenica je da je premijer rekao gde leži kreator takve ideje, u vrhu gradske vlasti. Ako se bude dokazalo da su ljudi iz SPS-a učestvovali u tome, sankcije ce uslediti. Ali mora se dokazati da je neko nešto učinio - istakla je Đukić Dejanović.

2024 © - Vesti online