Četvrtak 16.06.2016.
11:57
Tanjug

Dvadesetoro Rusa izbačeno iz Francuske

Reuters
Navijači Rusije na EP u Francuskoj

- Francuske vlasti su donele odluku da deportuju 20 ruskih navijača, dok još trojica očekuju presudu suda - rekao je Molčanov za agenciju Tass.

On je dodao da je devet navijača pušteno iz pritvora nakon prve grupe od 11 navijača koji su, takođe, ranije danas oslobođeni.

Ruski ministar inostranih poslova Sergej Lavrov je prethodno rekao da je nemoguće ignorisati provokacije engleskih navijača na Evropskom prvenstvu u Francuskoj.

- Ne možemo da zatvorimo oči posle provokatnih dela navijača iz drugih zemlja. Svi su videli slike na televiziji kada navijači engleske gaze rusku zastavu i upućuju uvredljive poruke prema našim vrhovnim političarima i sportistima - rekao je Lavrov u ruskom parlamentu, a prenosi agencija RIA.

Lavrov je ponašanje pojedinih navijača iz Rusije ocenio kao neprihvativim, ali dodao da su francuske kolege morale da obaveste ruske diplomate o incidentu jer tako nalaže međunarodno pravo.

Fudbalskoj reprezentaciji Rusije preti izbacivanje sa EP ukoliko njeni navijači nastave sa neredima u Francuskoj, posle tuča sa Englezima u Marseju i Slovacima u Lilu. Ukoliko ponove incidente sa stadiona Velodrom u Marseju automatski će biti izbačeni sa šampionata.

2024 © - Vesti online