Četvrtak 16.06.2016.
08:52
Vestionline

Kako su Rusi podelili Evropu: Moskva dobija konačnu bitku?

Reuters
Prvi gosti počeli da stižu: Vladimir Putin sa Nikolom Sarkozijem

"U poslednje vreme evropskim političarima je veoma teško da biraju između principijelnosti i pragmatičnog dijaloga sa Rusijom. Baltičke zemlje i Poljska su za tvrdi kurs, ali zemlje kao što su Italija, Francuska i Mađarska ne smatraju taj pristup ispravnim", piše "Prese".

Nemački preduzetnici već odavno pozivaju na ukidanje sankcija ili barem na njihovo slabljenje. Konkretno, prošle nedelje se šef Istočnog komiteta nemačke ekonomije Volfgang Buhele zalagao za "početak kraja" kaznenih mera, navodi list.

U tim okolnostima poseta predsednika Evropske Komisije Žan Kloda Junkera Peterburškom međunarodnom ekonomskom forumu predstavlja važan signal za zagrevanje odnosa sa Rusijom.

Na forum će doći više od 800 delegata iz različitih zemalja sveta, uključujući i premijera Italije Matea Rencija, navodi autor teksta.

Činjenica da će Evropljani doći u Sankt Peterburg sama po sebi ohrabruje. I mada trenutno u Evropi pokazuju uzdržanost prema Rusiji, predstojeći forum mogao bi da bude događaj koji će pomoći da se otopi led između EU i Moskve, zaključuje se u tekstu.

2024 © - Vesti online