Sreda 15.06.2016.
19:42
Vestionline

VIDEO: Autor filma o dopingu u Rusiji napao novinarku!

Youtube/Qırım Haber Ajansı
Hajo Zepelt kreće ka ruskoj novinarki

Bacio joj mikrofon kroz vrata

Autor filma o dopingu u ruskom sportu Hajo Zepelt, za vreme intervjua je napao novinarsku grupu VGTRK (Sveruska državna radiotelevizijska kompanija) i političkog analitičara Olgu Skabejevu.

Novinarka je tražila od Zepelta da otkrije "tajne" materijale na osnovu kojih su izvedeni zaključci predstavljeni u filmu. Zepelt je odgovorio da on nema kod sebe te materijale, a zatim je počeo da vređa Olgu Skabejevu, prenose ruski portali.

Razbesneli Zepelt je od novinarke oteo mikrofon i bacio ga kroz vrata, a zatim izneo stativ. Izgurao je i snimatelja, a zatim rekao da će pozvati policiju i pretio da će slomiti kameru.

- Odlazite! - rekao je Zepelt i nije dozvolio novinarki da uzme svoje stvari koje su ostale na spratu. Izgurao je napolje celu snimateljsku grupu, pokušao da otme kameru od novinara, slomio mikrofon. Kada su novinari izašli na ulicu, autor filma ih je još dugo pratio.

Televizijski kanal ARD prikazao je film u kojem bivši šef antidoping laboratorije Grigorij Rodčenkov tvrdi da bi ruski atletičari na Olimpijadi u Londonu navodno mogli da se oslobode optužbi za dopling za 500.000 dolara koji bi išli Međunarodnoj atletskoj federaciji (IAAF).

Ministar sporta Rusije Vitalij Mutko je izjavio da je upozorio predsednika Svetske antidoping agencije (VADA) Krejga Ridija da će Grigorij Rodčenkov posle smene sa mesta rukovodioca Moskovske antidoping laboratorije otići u SAD i odatle optuživati Rusiju da se sve dešavalo po nalogu države.

Nemački televizijski kanal ARD 3. decembra 2014. godine je emitovao dokumentarni film u kojem se tvrdi da su ruski atletičari masovno primenjivali doping. 7. decembra je prikazan drugi deo filma, a 6. marta 2016. godine na kanalu WDR ARD prikazan je treći film iz serije "Tajni slučaj Doping" pod nazivom "Ruski manevar za odvlačenje pažnje".

2024 © - Vesti online