Sreda 15.06.2016.
14:11
Vestionline, Tanjug

Putin ne popušta: Nema pomirenja dok se Turska ne urazumi!

Reuters
Još uvek u zategnutim odnosima: Redžep Tajip Erdogan i Vladimir Putin

- Želeli bismo normalizaciju naših odnosa i njihov povratak na nivo iz perioda dobre i obostrano korisne saradnje - naveo je portparol ruske vlade Dmitrij Peskov na konferenciji za štampu u Moskvi.

- Ali, u isto vreme, ruski predsednik Vladimir Putin je jasno dao do znanja da je, nakon onoga što se desilo, bilo kakva normalizacija odnosa nemoguća ako Ankara prvo ne preduzme neophodne korake - istakao je Peskov, misleći na rusko insistiranje da se Turska izvini i plati nadoknadu za obaranje ruskog aviona prošle godine iznad tursko-sirijske granice, preneo je Rojters. 

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan uputio je u utorak pismo ruskom kolegi Putinu u kojem mu je čestitao Dan Rusije i izrazio nadu da će doći do poboljšanja odnosa dve zemlje, naveli su izvori iz turskog predsedništva. 

To je prvi kontakt Erdogana i Putina u proteklih nekoliko meseci otkako su odnosi Turske i Rusije veoma pogoršani zbog toga što su tuske snage oborile ruski avion na granici sa Sirijom u novembru prošle godine. 

Tenzije su dodatno povećane usled ruskog učešća u ratu u Siriji. 

2024 © - Vesti online