Utorak 14.06.2016.
13:07
Vestionline

Tahiri: Srbija neće zidati kuće u Zvečanu!

M. Karović
Gospođo, zar na severu ne žive Srbi: Edita Tahiri

- Gradnja koju Srbija planira na severu Kosova predstavlja mešanje u unutrašnje stvari naše države... Uz sve to, ovaj tip projekta je čisto politički i namera mu je da naruši etničku strukturu na severu Kosova - rekla je Tahiri u intervjuu za "Epoka e Re".

U četvrtak su u Zvečanu direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Djurić i predsednik privremenog opštinskog organa Ivan Todosijević položili kamen temeljac za izgradnju povratničkog naselja "Sunčana dolina" za oko 1.500 prognanih Srba.

Naselje sa 300 stambenih jedinica i pratećim objektima, od vrtića do tržnog centra, trebalo bi da bude izgrađeno za godinu.Polaganje kamena temeljca za izgradnju tog naselja bila je udarna vest u prištinskim listovima na albanskom jeziku, koji u tom projektu vide početak "kolonizacije" i "povratak Srbije na Kosovo".

Premijer samoproglašenog Kosova Isa Mustafa saopštio je nakon postavljanja kamena temeljca da je izgradnja naselja u Zvečanu namenjenog raseljenim Srbima nezakonita i da neće biti dozvoljena dok nadležne institucije ne budu dale dozvole za to.

2024 © - Vesti online