Utorak 14.06.2016.
09:56
Vestionline, Tanjug

Makedonci prelaze na "gerilske akcije": Blokada glavnih saobraćajnica i ustanova!

Tanjug
Osmišljen novi način delovanja

Organizatori višemesečnih "obojenih" antivladinih protesta pozivaju građane da im se priključe u ovim akcijam. 

Kako najavljuju već u ponedeljak se mogu očekivati prve akcije blokade glavnih saobraćajnica u makedonskoj prestonici. A koje ulice i raskrsnice i na koje vreme će biti blokirane, blagovremeno će biti najavljeno. 

"Očekujemo i pozivamo građane da se pridruže protestima i akcijama", navodi se u pozivu organizatora, prenose makedonski mediji.

Akcije će, kako kažu, biti organizovane u zavisnosti od toga kako će se ponašati vlast, odnosno da li će do 18. juna biti ispunjeni njihovi zahtevi, a to su: da Ustavni sud donese odluku o ustavnosti Specijalnog državnog tužioca, da se zaustavi progon demonstranata, da budu pušteni iz pritvora svi do sada uhapšeni učesnici objene revolucije, kao i da protiv njih i drugih učesnjika budu povučene krivične prijave.

Inače, makedonsko Sobranje u ponedeljak ni nakon višečasovne rasprave nije odlučilo da li će biti razmatran opozicioni zahtev za utvrđivanje odgovornosti predsednika Đorđa Ivanova zbog odluke donete u aprilu da abolira 56 državnih i partijskih funkcionera odgovornih za aferu "Prisluškivanje".

2024 © - Vesti online