Ponedeljak 13.06.2016.
16:09
Vestionline

Poruka iz Brisela: Čekamo Vučića

Tanjug
Nasmejani Federika Mogerini i Aleksandar Vučić

U sedištu Evropske komisije za Tanjug dodatno kažu da se održavaju redovni kontakti sa srpskim zvaničnicima, ali da zvanična poseta premijera može biti organizovana i najavljena tek pošto se formira Vlada u Beogradu.

Diplomatski izvori u Briselu objašnjavaju da je Srbija prošla kroz izborni period i da postoji mnogo tema o kojima bi sada trebalo da se razgovara, između ostalog i o nastavku dijaloga s Prištinom. O budućim koracima Srbije u procesu evrointegracija, u Briselu će biti reči i na za 22. jun planiranom sastanku Saveta za primenu Sporazuma o stabilizaciji i asocijaciji (SSA). 

Iz Saveta EU kažu da još nema zvaničnih informacija o mogućem zakazivanju konferencije na kojoj bi bila otvorena poglavlja 23, 24 i 5. Ponavlja se da se rad na ispunjavanju uslova za otvaranje ovih poglavlja i dalje nastavlja u nadležnim telima EU. 

Podsetimo, mediji su objavili da je mandatar Aleksandar Vučić otkazao posetu Briselu 21. juna, kao i sve ranije ugovorene bilateralne susrete s visokim američkim zvaničnicima. 

Vučić je u ponedeljak primio ambasadora SAD Kajla Skota i šefa delegacije EU u Srbiji Majkla Davenporta, a razgovor sa njima je obavljen iza zatvorenih vrata. 

2024 © - Vesti online