Ponedeljak 13.06.2016.
14:45
Vestionline

Turci zaplenili Gadafijev nož vredan 10 miliona dolara!

Reuters
Zaplenjeni nož koji je pripadao Gadafiju

Nož od slonovače, koji je ukrašen safirima, dijamantima, smaragdima, rubinima i zlatom, trebalo je da bude prodat kupcu iz Saudijske Arabije.

Na osnovu obaveštajnih saznanja da krijumčari u Istanbulu treba da izvrše prodaju vrednih predmeta koji su ukradeni u inostranstvu i prokrijumčareni u Tursku, pripadnici istanbulske policije u ponedeljak ujutro su izvršili pretres jednog objekta u mestu Esenjurt.

Tom prilikom slobode su lišeni osumnjičeni biznismen i njegova dva najbliža saradnika.

Policija je u tom objektu pronašla i zaplenila specijalno izrađeni kofer u kome je bio nož od slonovače ukrašen dragim kamenjem i zlatom.

Nož je ukraden iz Gadafijeve palate tokom revolucije u Libiji. Policijski zvaničnici saopštili su da je osumnjičeni pre 3 meseca kupio nož za 4,6 miliona dolara i da je u Istanbulu trebalo da ga proda kupcu iz Saudijske Arabije za 10 miliona dolara.

Uporedo s tim, pripadnici istog tima istanbulske policije izvršili su još jednu akciju tokom koje je zaplenjena veća količina vrednih kovanica iz perioda Vizantije i Osmanskog carstva. 200 zlatnih i bronzanih kovanica bile su skrivene u laptop računare, tačnije u odeljak za baterije.

2024 © - Vesti online