Ponedeljak 13.06.2016.
13:52
Tanjug

Osam migranata brani boje Austrije na EP

Reuters
Trening reprezentacije Austrije u Francuskoj

Dres Austrije na EP u Francuskoj nosi čak osam igrača migrantskog porekla, bez kojih kvalifikacije ne bi bile moguće. Procentualno gledano to znači da oko 35 odsto reprezentativaca, odnosno svaki treći, predstavljaju igrači migrantskog porekla.

Za reprezentaciju Austrije u Francuskoj igraju četiri igrača koja su rođena u inostranstvu - Đerđi Garič (Mađarska), Martin Harnik (Nemačka), Zlatko Junuzović (rođen u Srbiji, bosanskog porekla) i Rubin Okotie (rođen u Pakistanu, otac iz Nigerije). Migrantskog porekla su još Ramazan Ečcan (roditelji iz Turske), David Alaba (majka sa Filipina, otac iz Nigerije), Marko Arnautović (otac iz Srbije) i Aleksandar Dragović (roditelji iz Srbije). Sa golmanima Tomasom Gebauerom (Nemačka), Cicanom Stankovićem (Srbija) i napadačem Markom Đuričinom (Srbija) još je tri igrača u proširenom kadru austrijske reprezentačije.

Reuters
 

Inače, kompletan austrijski fudbal je obeležen igračima migrantskog porekla, koji su obogatili ovaj sport u toj zemlji. Istraživanje ustanove "Medienservis" je pokazalo da je u Prvoj ligi prošle sezone igralo više od 40 igrača migrantskog porekla, kao i 70 stranih igrača. Većina tih igrača ima svoje porodične korene sa prostora bivše Jugoslavije.

Reprezentacija Austrije igra protiv Mađarske na Evropskom prvenstvu u Francuskoj sutra od 18 časova.

2024 © - Vesti online