Nedelja 12.06.2016.
22:56
Vestionline

Kolinda se slikala sa neonacistom, pa tražila da se reši slučaj svastike na Poljudu

hr.wikipedia.org
Voli svoju domovinu, a i sve ustaše u njoj: Kolinda Grabar Kitarović

Niame, kao prenosi hrvatski portal Indeks, predsednica Hrvatske slikala se sa neonacistom Velimirom Bujancom, čovekom koji otvoreno podržava ustaše i zagovara ustaštvo. Takođe, ovaj Hrvat nema problem sa tim da jasno i glasno kaže da mrzi Srbe. A ni Kolinda, izgleda, nema problem sa tim da bude u njegovoj blizini.

Tako je, podseća ovaj portal, Bujanac bio prisutan i na inauguraciji hrvatske predsednice, što je izazvalo oštre kritike jednog dela javnosti. A fotografiju

A kad se ne druži sa neonacistima, Kolinda obavlja i ove druge funckije, državničke, pa je rešila da pozove sve nadležne institucije da pronađu osobe koje su pre godinu dana nacrtale svastiku na travi splitskog stadiona "Poljud".

"Pre godinu dana, podmuklo, pod okriljem noći, iscrtana je svastika na Poljudu. Uverena sam da to nije učinio niko ko voli svoju domovinu. Ponovo pozivam nadležne institucije, pre svih MUP, da pronađu počinioce, a prave navijače da pokažu kako se navija za Hrvatsku", navela je Kitarović na Fejsbuku.

Ona je to objavila uoči fudbalske utakmice reprezentacija Hrvatske i Turske na Evropskom prvenstvu.

2024 © - Vesti online