Nedelja 12.06.2016.
14:50
Vestionline, Tanjug

Pupovac: Hrvati spinuju "žrtvu" Hasanbegovića

Tanjug
Pupovac o hrvatskim spinovima

Pupovac je , povodom vesti koju je objavio zagrebački "Jutarnji list", rekao da je "u Hvatskoj mnogo spinova u vezi sa razrešenjem krize".

- Biće ih i dalje sve do momenta dok se ne bude videlo koji je stvarni ishod moguć - naveo je Pupovac, ali nije želeo da otkriva da li ga je HDZ kontaktirao u vezi sa formiranjem nove vladajuće većine u Saboru, u jeku krize vlasti u Zagrebu.

"Jutarnji list" je, pozivajući se na izvore u vrhu vladajuće hrvatske stranke, u nedelju objavio da je HDZ spreman da žrtvuje Hasanbegovića zarad nove većine u Saboru, ako to budu tražili poslanici nacionalnih manjina.

List navodi da je "jasno da manjinski zastupnici, posebno članovi SDSS-a i poslanik italijanske nacionalne manjine Furio Radin, s kojima je Hasanbegović ratovao, uslovljavaju eventualnu saradnju sa mogućom novom vladom odlaskom aktuelnog ministra kulture iz Banskih dvora".  

Kako je tom dnevniku potvrdilo nekoliko članova predsedništva HDZ-a, Hasanbegović je u petak popodne pozvan u sedište stranke na zahtev predsednika HDZ-a Tomislava Karamarka.  

Pupovac je u petak izjavio je da imenovanje Zdravka Marića za kandidata HDZ-a za mandatara za sastavljanje hrvatske vlade ne predstavlja najbolji izbor. 

2024 © - Vesti online