Ponedeljak 13.06.2016.
00:30
Vestionline, Klix.ba

Oprez: Ovi potezi znače da Fejsbuku otkrivate previše

facebook.com
Moramo biti svesni mogućih rizika prilikom korišćenja Fejsbuka

Prema rečima autora Adama Levina, ključni problem u vezi fejsbuka, a koji može dovesti do neželjenog otrkivanja ličnih informacija jeste preterivanje u deljenju sadržaja. 

- Mi obožavamo da pričamo o tome gde smo rođenu, u kojoj ulici smo odrasli, koja je naša omiljena boja, omiljeni bend, kako se zove naš pas...Ali dok to radimo ne shvatamo da su to podaci koji se gotovo po pravilu nalaze u našim sigurnosnim pitanjima u sklopu pristupa mreži - objašnjava Levin. 

U svom izlaganju na portalu Business Insider, Levin daje primer posta u kojem roditelj lakoverno objavljuje lokaciju proslave rođendana svoga deteta. 

- Ovim jednostavnim postom vi zapravo dajete ključne informacije opasnim ljudima. Čak i u fotografijama na Fejsbuku nesvesno odajete adresu vašega doma, izgled vašeg novog automobila, vašeg novog televizora - kazao je Levin. 

On je zaključio kako je navika da korisnici naznačavaju lokaciju na kojoj se nalaze ili na kojoj će se nalaziti, što sa sobom takođe nosi rizike jer se potencijalnim opasnim ljudima na taj način daje do znanja kada će vaša kuća biti prazna.

2024 © - Vesti online