Subota 11.06.2016.
17:58
Vestionline

Dačić pristaje na sve, čeka Vučićevu milostinju

Tanjug
Dačić zbog Srbije hoće u Vučićevu vladu

Dačić je u Končarevu kod Jagodine, gde je prisustvovao osvećenju crkve čiji je ktitor lider Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma, kazao da je sa mandatarom za sastav nove vlade Aleksandrom Vučićem razgovarao o "potencijalnoj saradnji na programskom nivou" a ne o funkcijama, javljaju beogradski mediji.

- Mi nismo razgovarali o funkcijama, niti o resorima, niti smo mi to spominjali, niti je premijer to spominjao. Razgovarali smo o potencijalnoj saradnji na programskom nivou a razgovori će biti nastavljeni kada to premijer bude odlučio, a on je otprilike rekao da će to biti sledeće nedelje - kazao je predsednik SPS-a. 

Dačić je istakao da nije pitanje da li će koalicija SPS-JS ući u vladu već da li će nastaviti saradnju koju su do sada imali sa SNS-om ili ne. - Mi smo spremni da nastavimo tu saradnju jer mislimo da je to u najboljem interesu Srbije i da time naša koalicija doprinosi političkoj stabilnosti u Srbiji, a uspeha Srbije nema bez političke stabilnosti - ocenio je Dačić.

On je dodao da je koalicija SPS-JS saglasna sa programom nove vlade koji je mandatar Aleksandar Vučić izneo na sastanku sa predstavnicima tih stranaka. 

- Mi smo izneli neka svoja viđenja šta bi bili prioriteti. Upoznao nas je sa situacijom u regionu, sa situacijom kada je reč o međunarodnom položaju Srbije i odnosima u svetu. Rekao je da želi da vlada funkcioniše kao jedan tim, da svi budu posvećeni tom cilju i da svi zajedno delimo odgovornost - naveo je lider socijalista. 

2024 © - Vesti online