Subota 11.06.2016.
14:52
Vestionline

Ne piše im se dobro: Posle "Velikog praska" u Britaniji, sledi raspad EU

Reuters
Britanci nestrpljivo čekaju referendum... A i Evropska unija

On je u intervjuu italijanskom listu "Korijere dela Sera" rekao da bi britanski premijer Dejvid Kameron trebalo da podnese ostavku čak i ako građani na referendumu 23. juna podrže ostanak u EU, preneo je Rojters.

Britanske kladionice predviđaju da će Britanci glasati za ostanak u Uniji, dok ankete ukazuju na male razlike u procentu onih koji su za i onih koji su protiv ostanka u EU, iako je jedna anketa juče pokazala da kampanja za Bregzit ima prednost od deset odsto.

- Ne možemo da izgubimo na ovom referendumu. Posle njega će nastupiti Veliki prasak za britansku politiku, ništa više neće biti isto - rekao je Faraž, koji se zalaže za izlazak Britanije iz 28-članog bloka.

Faraž je dodao da će on zajedno sa liderom Pokreta pet zvezdica, komičarem Bepeom Grilom, "uništiti staru Evropsku uniju".

- Pokret pet zvezda će 19. juna izabrati gradonačelnika Rima i promeniti Italiju. Britanija će 23. juna napustiti EU i promeniti Evropu. Pokrenućemo domino efekat. Nakon nas, Uniju će početi da napuštaju druge severnoevropske zemlje, počev sa Danskom - istakao je Faraz i dodao: "EU će se raspasti i dezintegrisati na nekoliko delova."

U prvom krugu lokalnih izbora u Italiji je u nedelju najviše glasova osvojila kandidatkinja Pokreta pez zvezda Virdžinija Radži (37), ispred kandidata Demokratske stranke premijera Matea Rencija. Konačni pobednik će se znati posle drugog kruga izbora 19. juna.

2024 © - Vesti online