Subota 11.06.2016.
11:14
Vestionline, Mondo.rs

Crnogorsku mafiju preuzimaju žene?

pixabay.com
Crnogorke sve češće iza rešetaka

Prema saznanju Dnevnih novina, policija je u njenom automobilu "opel korsa" pronašla 15 paketa marihuane ukupne težine oko 15 kilograma. 

Sa istom količnim marihuane pre tri dana je, takođe u Hrvatskoj, uhapšena je Crnogorka Svetlana Rakočević (46).

Ona je automobilom "lancia" iz pravca BiH ušla u Hrvatsku, gde je automobil kojim je upravljala podvrgnut pretresu. Tom prilikom, policija je u vozilu otkrila specijalno napravljen bunker u kojem je pronađen 21 paket sa 15,25 kilograma marihuane. Zajednička akcija crnogorske, hrvatske i policije BiH okončana je podnošenjem krivične prijave protiv ove Crnogorke.

Policija pretpostavlja da su žene sve češće uključene u biznis sa drogom zbog očito pogrešnog uverenja da će, kao pripadnice ženskog pola biti pošteđene detaljnih policijskih kontrola.

Jedna Crnogorka nedavno je uhapšena u Španiji jer su je tamošnji organi doveli u vezu upravo sa ovim ilegalnim poslovima.

Reč je o devojci M.D. (21), koja je zajedno sa još jednim srpskim državljaninom i Francuzom Antoniom Denivom uhapšena u kući Deniva.

On se, prema pisanju stranih medija, sumnjiči da je oružjem snabdeo Amedija Kulibalija, koji je u januaru prošle godine učestvovao u terorističkom napadu u Parizu.

U Hrvatskoj su osim Ristić, uhapšeni Zarubica Miodrag, njegova supruga Žaklina i sinovi Ž. i M. iz Nikšića.

Oni se, prema saznaju "Dnevnih novina", dovode u vezu sa planiranjem distribucije prokrijumčarene droge na teritoriji te države.

2024 © - Vesti online