Petak 10.06.2016.
09:45
Vestionline, Tanjug

"Gardijan" savetuje turiste: Ma kakva Hrvatska, idite u Grčku!

wikipedia.org
Ko bi joj odoleo?

"Klabing u Grčkoj napredovao je od vremena kada se pio uzo i kada se pelo po delimično osvetljenim planinskim putevima kako biste sluššali kritsku muziku u antičkim rušševinama. Ovog leta ima gomila festivala elektronske muzike, a nastupaju izvođači kao što su DJ Harvi, Midlend i Džeremi Underground", pišše u uvodu teksta novinarke Tes Rajdi, prenosi Index.hr.

Novinarka se pita možže li muzička scena da popravi grčku reputaciju jer nekada popularno turističko mesto nakon ekonomskog kraha, drušštvenih nemira i izbegličke krize, možda je daleko od nekadaššnjeg sjaja, ali stvari se polako menjaju.

"Proššle godine zabeležženo je višše od dva miliona Britanaca koji su posetili Grčku, a ovogodiššnji rezultati pokazuju da bi 2016. ta brojka mogla biti i veća. To je stvarno pozitivno za Grčku nakon par lošših godina", govori Šon Tipton iz Asocijacije britanskih turističkih agencija (ABTA).

Rastu popularnosti sigurno su pomogli festivali kao što je Odyšia ili solunski Reworks, a tu je i drastičan pad cena izazvan krizom ššto je svakako atraktivno za mlade partijanere (ostrva poput Kosa, Samosa i Lezbosa), piše "Gardijan".

2024 © - Vesti online