Četvrtak 09.06.2016.
15:15
Vestionline, Tanjug

Nikolić: Šešelj mi je psovao majku!

A. Čukić
Svašta se izdešavalo u odnosima sa Šešeljom: Tomislav Nikolić

- Posebno me ne interesuje njegov sud o tome šta je izdaja i ko je izdajnik, jer to Šešelj lako lepi svakome, a pogotovo onom ko sa njim nije u dobrim odnosima. Bilo je tu prljavština i teških reči, psovao mi je majku za koju zna da sam je kao dete sahranio, ali ja nikada nisam izgovorio za njega lošu reč - kazao je Nikolić.

- Ako misli da sam izdajnik jer s pravom predsednika Rusije Vladimira Putina nazivam svojim prijateljem, onda je moguće, jer on to nikada neće doživeti. Ili zato što nam ovog meseca u posetu dolazi predsednik Kine, on to takodje nikada u životu neće doživeti. Nije mera izdaje da li si dobar sa Vojislavom Šešeljem, već je mera Srbija. Ja je nikada nisam izdao - rekao je Nikolić.

Kako je objasnio, nije on želeo da "uništi SRS, već je to želeo upravo Vojislav Šešelj", kao i da je SRS imao izbore bez Šešelja, pa su mandati koje je ta stranka osvojila pre nego što "su se rastali", ne mogu da se pripišu Šešelju.

- Dok on nije bio tu, mandati su se pripisivali meni i bili moja zasluga, a on me optužuje da sam ih ukrao. Uostalom, ja nisam imao šta da mu vratim kada ni u čemu nije učestvovao. Ne želim da kažem nijednu lošu reč, a ako sam i izdajnik hoću da ostanem Srbin, i da sačuvam ono što nas Srbe odvaja od drugih naroda, a kumove od drugih Srba - kazao je on i dodao da ko to ne razume nek se zapita "kako mu je izdata krštenica".

2024 © - Vesti online