Četvrtak 09.06.2016.
14:48
Srna

Bijeljina se ponosi Radnikom

pixabay.com
 

Pehar Kupa Republike Srpske u Bijeljinu su donele i igračice ŽFK Radnik, koji postoji šest godina i takmiči se u Premijer ligi.

Na prijemu u Gradskoj upravi, predsednik Mladen Krstajić je zahvalio na podršci koju Radnik uživa u Bijeljini i najavio da će u narednom periodu nastaviti sa stabilizacijom kluba koji, kako je rekao, treba da bude brend Bijeljine i Republike Srpske.

- Pre godinu i po sam preuzeo klub koji je bio u problemu kada je reč o finansijama, organizaciji i opstanku u Premijer ligi. Ali, ostvarili smo cilj opstanka u ligi i opravdali sve uloženo osvajanjem dva kupa i izlaskom na evropsku scenu, prvi put u istoriji - rekao je Krstajić.

On kaže da su najveći problem kluba finansije i da Radnik ima jedan od najmanjih budžeta Premijer lige. Prema rečima Krstajića, klub od Grada i sponzora ima zagarantovanih 550.000 KM godišnje, a nedostaje im 250.000 do 300.000 KM.

Krstajić je najavio da će ovaj problem pokušati da reše organizovanjem donatorske večeri za klub i animiranjem gradskih privrednika da podrže sportske uspehe koji i Bijeljinu i Republiku Srpsku proslavljaju u Evropi.

2024 © - Vesti online