Četvrtak 09.06.2016.
12:17
Tanjug, Vestionline

Pike: Nismo favoriti, pa ni Nadal više nije najbolji!

Reuters
Ništa ne traje večno: Rafael Nadal

- Osvajanje trećeg kontinentalnog šampiona u nizu bio bi jedinstven osećaj, ali nismo favoriti. Poraz od Gruzije je to potvrdio, desio se kiks koji je pokazao da su Francuska i Nemačka bolji. Međuti, nismo bili favoriti ni na EURO 2008, ni dve godine kasnije na Svetskom prvenstvu, ali smo pokazali da smo veliki tim - rekao je Pike za španski Onda Sero.

Štoper Barselone smatra da je došla nova generacija španskih fudbalera i da u budućnosti biti mnogo uspeha.

- Imamo mnogo talentovanih i mladih fudbalera. Moramo da zaboravimo poraz od Gruzije, popravimo greške i krenemo napred. Razumem da postoje kritike, ali pobeda na startu protiv Češke bi sve promenila - poručio je Pike.

Pike je trenutnu situaciju reprezentacije uporedio sa španskim teniserom Rafaelom Nadalom i istakao da mora da dođe do određenog pada.

- U sportu ne možeš večito da budeš šampion. Mi u Španiji smo navikli na pobede i kada ih ne bude svi se čude. Našim ljudima je teško da shvate da postoje i porazi, Nadal više ne pobeđuje u tenisu, bili smo prvaci u košarci, ali bilo je doba kada 20 godina nismo ništa uradili - zaključio je Pike.

Španija se na Evropskom prvenstvu nalazi u D grupi sa Hrvatskom, Češkom i Turskom. 

2024 © - Vesti online