Sreda 08.06.2016.
19:41
Tanjug

Zukorlić i Pastor sve bliži Vladi; Ugljanin ni vlast, ni opozicija

Tanjug
Premijer Srbije na kosnultacijama sa Muamerom Zukorlićem

- Opredeljeni smo da budemo deo parlamentarne većine ako postignemo saglasnost oko političke platforme - rekao je Zukorlić i dodao da je BDZ Sandžaka zainteresovana za učešće u vladi na nivou drzavnih sekretara, a da on lično nije zainteresovan za bilo kakvu funkciju.

- Nismo kruti da insistiramo na pojedinim ministarstvima, ali dajemo prednost onima kroz koje možemo da doprinesemo razvoju Sandžaka i građana kojima smo se obraćali i dobili podršku - rekao je Zukorlić nakon sastanka sa Vučićem.

Mandatar se sastao i sa liderom SVM Ištvanom Pastorom, koji je izjavio da SVM želi da participira u izvršnoj vlasti na isti način kao u prethodne dve godine. On je rekai da je Vučić izložio osnove programa buduće vlade, da su one prihvatljive za SVM, te dodao da su oni Vučiću predali nacrt koalicionog sporazuma koji bi dve stranke potpisale.

- Na sam tekst tog sporazuma nismo se osvrtali, jer nije bilo vremena. O tome ćemo razgovarati u drugom krugu konsultacija - rekao je Pastor novinarima u Skupštini Srbije i dodao da je razgovor bio sadržajan i prijateljski.

Ni deo vlasti, ni deo opozicije

Predsednik SDA Sandžaka Sulejman Ugljanin izjavio je da ta stranka neće biti deo vlasti, niti deo opozicije, te da će kao legitiman predstavnik Bošnjaka podržati sve što je dobro za njih i da će se izboriti da oni imaju sva prava koja im pripadaju Ustavom i zakonom.

- Radićemo na očuvanju, zaštiti i unapređenju prava Bošnjaka, a jedan od glavnih ciljeva je da sa pripadnicima većinskog naroda radimo na vraćanju međunacionalnog poverenja i poverenja Bošnjaka u državne organe. Upoznao sam mandatara u sa nekim stvarima koje se dešavaju u Sandžaku bez njegovog znanja, bio je ljut i dogovorili smo se da se češće viđamo - rekao je Ugljanin  posle razgovora sa predsednikom Vlade Srbije Aleksandrom Vučićem.

2024 © - Vesti online