Utorak 07.06.2016.
22:43
Vestionline

Partizan se ne predaje, smanjio na 2:1! Crno-belima triler u "Pioniru"

Tanjug
Serija se nastavlja: Stefan Jović nije uspeo da poentira pored Vanje Marinkovića

Crno-beli su pokazali da ih nije poremetio onaj šokantni poraz, trojkom Gudurića u poslednjoj sekundi, u drugom meču finala. U poslednjoj četvrtini, Partizan je, činilo se, razbio bezidejnu Zvezdu. Trojkama Veličkovića i Džonsa, gosti su se odlepili na +15, 67:52, 4 minuta pre kraja. Umesto rutinske završnice Partizana - drama. U finišu je Simonović sa dve trojke uneo neizvesnost. U poslednjem minutu, Gudurić smanjuje trojkom na 73:68, a onda Vilson gubi loptu, a Simonović poentira sa linije slobodnih bacanja i drama.

Džons je promašio sledeći napad, a onda je Simonović požurio, promašio šut za izjednačenje, 35 sekundi pre kraja. Partizan je imao 75:70, 17 sekundi pre kraja, ali ni to nije kraj. Partizan gubi lotpu, SImonović postiže dva poena, 7 sekundi pre kraja. Onda Vilson opet gubi loptu, a Simonović i Lazić u poslednjim sekundama nisu uspeli da pogode šut za tri poena, za izjednačenje i produžetke.

Kada je Zvezda povela 15:5 u prvoj četvrtini, domaći navijači su već slavili. Činilo se da Partizanu nema pomoći, ali razigrani Džons i Vilijams uspeli su prvo da vrate goste u igru, a u poslednjoj četvrtini, četa Aleksandra Džikića je trojkama uspela da smanji rezultat u finalnoj seriji.

Kod Partiyana, Vilijams je imao 12 poena, Džons je dodao 13 poena uz 5 skokova, a Veličković je ubacio takođe 13 poena uz 5 skokova i 4 asistencije, a Murić je imao 12 poena i 7 skokova. U sastavu Zvezde, Cirbes je imao 19 poena i 11 skokova, Simonović je dodao 15, a Kinsi 10 poena. 

Serija Partizana u poslednjoj četvrtini nagovestila je čudesna trojka Adina Vrabca sa više od pola terena, na kraju trećeg perioda igre.

2024 © - Vesti online