Utorak 07.06.2016.
18:04
Vestionline

Hrvati se podsećaju Novakovih početaka: Bio je skroman, hleba gladan, život ga nije mazio

Tanjug/AP
Na pariskom, ali i svetskom tronu: Novak Đoković

Zanimljiv tekst donosi hrvatski vecernji.hr o počecima slavne karijere najboljeg tenisera današnjice.

- Ljubitelji tenisa sećaju se kako je Đoković svoju karijeru počeo na ATP turniru u Umagu. Ali, malo ko zna da je sa 17 godina igrao "Fjučers" turnir u Zagrebu. Bilo je to 2004. godine. Morao je čak da igra kvalifikacije, a u glavnom turniru izgubio je u četvrtfinalu od Belgijca Žerona Masona. Na tom turniru igrali su još: Ivan Dodig, Marin Čilić, Lukaš Kubot, Paolo Lorenzi, Faruh Dustov. Sve su to igrači koji danas imaju više nego dobre karijere. Naravno, Novak je otišao najdalje - rekao je Franc Regina, u to vreme direktor turnira u Zagrebu, za "Večernji list".

Belgijac Mason danas ima 35 godina, ima svoju pekaru i najbolji plasman na ATP listu bio mu je 215. mesto. Ali, uvek će moći da se hvali unucima kako je jednom davno, u tamo nekom Zagrebu “razbio” velikog Đokovića.

- Sećam se da je Novak bio jako skroman dečko, bio je hleba gladan, život ga nije ni najmanje mazio. Valjda je zbog toga danas van terena jedna sjajna, pozitivna osoba i o njemu baš svi teniseri pričaju samo najbolje. Koliko ga je samo hvalio Goran Ivanišević, koji je veliki Novakov prijatelj - istakao je Regina.

2024 © - Vesti online