Sreda 08.06.2016.
07:35
Vestionline

Britanci jadikuju: Marej je rođen u pogrešnoj nedelji

Reuters
Da je samo nedelju dana kasnije...

Međutim, pojedini britanski novinari ne razmišljaju na sličan način već kunu zlu sudbinu Endija Mareja da igra u isto vreme kada i Novak Đoković, igrač koji krupnim koracima gazi ka tituli najboljeg tenisera svih vremena.

Upravo zbog toga Marej je jedan od najvećih gubitnika pošto je igrao čak 10 finala na Grend slem turnirima, a poražen je u čak osam, pet puta od Đokovića i još tri puta od Rodžera Federera.

Koliko je Novak dominantan u odnosu na svog vršnjaka (Endi je stariji nedelju dana) govori podatak da su u profesionalnoj karijeri odigrali čak 34 meča, a Marej je pobedio na svega 10. U poslednja tri Grend slem finala pobede je odnosio Đoković i nema nameru da se tu zaustavi.

Već početkom jula mogli bi da vidimo novi duel ove dvojice igrača i to samo u eventualnom finalu Vimbldona pošto će baš njih dvojica biti postavljeni za prvog i drugog nosioca.

Đoković je aktuelni osvajač Vimbldona, dok je Marej ovaj turnir jedini put osvojio 2013. godine i to pobedivši upravo Srbina u finalu (6:4, 7:5, 6:4).

2024 © - Vesti online