Utorak 07.06.2016.
19:24
J. L. Petković - Vesti

Kosovo: Nikolići sedmi put na meti vandala

A. Čukić
Učestalo zastrašivanje srpskih povratnika na Kosovo

Reč je o jedinom povratniku u to mesto, koji je sa bratom tek ove godine počeo da obrađuje napušteno imanje.

Nikolić kaže da je eksplozija raznela ulazna vrata, a da se tragovi od gelera mogu videti na svim zidovima.

Iako se tek odnedavno vratio u rodni kraj, njegova kuća je sedam puta bila na meti napadača i lopova, koji su do sada lomili prozore i bacali blato na fasadu.

I prva informacija koja je stigla u medije jeste da je još jednom obijena i pokradena. Kosovsko ministarstvo za zajednice i povratak ocenilo je da "sve dok se ovakvi napadi dešavaju u povratničkim sredinama, povratak u tim mestima ne može biti uspešan".

- Ovo je još jedan u nizu napada kojim se povratnici zastrašuju. Ovakvi slučajevi izazivaju strah i teraju povratnike na ponovno iseljavanje. Lomljenje stakla, napadi, pljačke, zastrašivanja povratnika ne dozvoljavaju da povratak u ovakvim sredinama bude uspešan. Samo brzom reakcijom nadležnih organa u ovom i svim ranijim slučajevima koji nisu rasvetljeni i stoje u mestu može se doći do boljih rezultata kada je bezbednost povratnika u pitanju, a i sam povratak - navedeno je u saopštenju ministarstva.

Pre nedelju dana na kući Zdravka Nikolića je polomljeno staklo, ali on taj incident nije prijavio policiji, već je sam nadoknadio štetu.

2024 © - Vesti online