Utorak 07.06.2016.
12:23
Vestionline

Igre prestola: HDZ smenjuje premijera!

Tanjug
Karamarko najavio smenu Oreškovića

Karamarko je na vanrednoj konferenciji za novinare rekao da je Hrvatskoj potrebna čvrsta, homogena i jedinstvena vlada koja će nastaviti da sprovodi započete reforme. - Dužan sam obavestiti hrvatsku javnost da HDZ danas pokreće postupak opoziva premijera Oreškovića - rekao je Karamarko istakavši da je dosta razloga za to.

On je objasnio da se pred očima javnosti odvija situacija koja nije dobra, jer je Vlada disfunkcionalna u mnogim elementima. - Jednostavno bi trebalo da prestane ovo što je sad na sceni. Loši odnosi, poluodnosi. Hrvatska nema vremena i strpljenja za takve odnose - rekao je Karamarko, koji je na pitanje novinara da li je spreman da se povuče sa pozicije prvog potpredsednika vlade rekao: - Spreman sam na sve.

Ova vlada bi, istakao je Karamarko, trebalo da bude čvrsta, homogena i jedinstvena zbog reformi koje treba sprovoditi, a u ovoj situaciji to nije moguće. - Želimo ovim šokom izazvati nešto pozitivno, a to je da se pokrenu i da se shvati da su interesi naše države veći od ličnih i stranačkih interesa - kazao je on.

Karamarko je pozvao sve, kako je rekao, učesnike i subjekte u ovom političkoj igri da se uozbilje jer u suprotnom neće biti dobro. - Neko vreme je već izgubljeno. Neko vreme je još ostalo za čvrstu vladu. Kažem ne želim nikoga napadati u ovom momentu ali mislim da je svima jasno da situacija nije dobra. U ovoj lakrdiji, HDZ, međutim, više neće učestvovati - rekao je Karamarko i upozorio da je politička situacija u Hrvatskoj veoma ozbiljna.

Šef HDZ-a nije isključio mogućnost novih izbora, ali je istakao da bi to oduzelo mnogo vremena.

2024 © - Vesti online