Ponedeljak 06.06.2016.
20:47
Vestionline, B92

Valjda je bolji prognozer od Vilandera: "Đoković će osvojiti Vimbldon"

Tanjug/AP
Brazilac veruje u Srbina

Jedan drugi bivši šampion ima daleko više poštovanja za igrača koji je u nedelju kompletirao Grend slem. Radi se o Gustavu Kuertenu, koji je u razgovoru sa novinarom B92 rekao da očekuje da Đoković odbrani Vimbldon.

- Ne znam, ako nisam lud, reći ću da će on da osvoji. On je favorit na svakom turniru. Žao mi je što Rafa sada nije došao do Novaka, igrao je odlično i to bi bio sjajan meč, ali nema mnogo njih koji mogu da se nose s Ðokovićem. Sada će biti još slobodniji, on jedostavno ima previše rešenja u svojoj igri - kazao je popularni Guga.

Tajnu uspeha Brazilac vidi u Đokovićevoj ogromnoj posvećenosti tenisu.

- Daje sebe 190% svakog dana, radi sve da bi dodatno napredovao – kondicija, udarci, brzina, onda mu je i um jači. Kada se dođe do njegovog nivoa, onda se svaki dodatni mali pomak reflektuje na celokupnu igru. Teško je ustajati svakog dana i davati maksimum, nekada ti jednostavno nije ni do čega i kažeš ’dosta’, ali njemu nije, juri svoje snove - objašnjava Kuerten.

Harizmatični a dodao je i da jedina pretnja za Đokovića može da bude Marej, dok "mladim lavovima" svetskog tenisa ne daje preveliku šansu u narednih godinu i po do dve, a o tome više pročitajte na sajtu B92.

2024 © - Vesti online