Ponedeljak 06.06.2016.
17:20
D. N. P. - Vesti

"Zaboravili" dimne bombe

Tanjug
Vežbanje napada: Pešterska visoravan

Kako je konstatovano u sjeničkom domu zdravlja, mladić je zadobio lakše opekotine na levoj strani tela koje su mu sanirane i pušten je kući.

Svojim roditeljima A. Cucak je objasnio da je do eksplozije došlo kada je, prolazeći livadom, nogom zakačio dimnu bombu koja se odmah aktivirala. O eksploziji je obaveštena sjenička policija koja je tokom uviđaja na mestu ovog događaja našla još tri neeksplodirane dimne bombe. Izveštaj sa uviđaja prosleđen je Osnovnom tužilaštvu u Sjenici koje će ispitati ceo slučaj i odlučiti da li će nekoga pozvati na odgovornost.

Saznali iz medija

Ministarstvo odbrane saopštilo je da je o događaju saznalo iz medija, nakon čega je potvrda stigla i od MUP-a Srbije.
Navode da ne raspolažu sa relevantnim činjenicama kako je došlo do povređivanja dečaka, ali izražavaju žaljenje zbog tog incidenta.

Sve ovo dogodilo se samo tri dana nakon vežbe i nakon što je u Sjenici, Bošnjačka demokratska zajednica (BDZ), stranka Muamera Zukorlića optužila Vojsku da ovakvim vežbama na Pešteru "demonstrira silu" i "zastrašuje Bošnjake".

Zatraženo je i da opština Sjenica zabrani održavanje vojnih vežbi na ovom delu Peštera.
Čelnici opštine Sjenica Hazbo Mujović i Mića Kaličanin odgovorili da je u pitanju provokacija BDZ-a i izliv mržnje prema Vojsci, Srbiji i lokalnoj samoupravi (SDA-SPS).

Oni naglašavaju da žitelji ove opštine, Srbi i Bošnjaci, imaju puno poverenje u Vojsku Srbije i da neće ni razmatrati predlog BDZ-a.

Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije formirali su grupu koja će ispitati sve okolnosti događaja i u skladu sa tim preduzeti odgovarajuće mere.

2024 © - Vesti online