Utorak 07.06.2016.
12:30
S. Ban

Začeće uz pomoć Meseca

pixabay.com
Astrološki saveti za kontracepciju

Da bismo izračunali kalendar ženine plodnosti, prvo je važno znati tačan položaj Meseca u odnosu na Sunce na dan rođenja. 

Trenutak rođenja

Mesečevu menu možete videti i kroz natalnu kartu. Ako su Sunce i Mesec u opoziciji (180 stepeni) u horoskopu, to znači da je osoba rođena u vreme punog Meseca, a ako stoje jedno pored drugog, u konjukciji (0 stepeni), to znači da se rođenje desilo u vreme mladog Meseca.

Odnos Meseca i Sunca se posmatra kroz Mesečeve mene. Dakle, koliko dana je nedostajalo do najbliže Mesečeve mene, na primer, dva dana pre mladog Meseca, tri dana posle punog Meseca, i tako dalje.

Drugo, brojeći od prvog dana menstruacije, potrebno je odrediti 15. dan, i dodati po šest dana pre i posle. Ovako smo dobili 12 dana pretpostavljenih plodnih dana na osnovu menstrualnog ciklusa. Uzmemo godišnji kalendar i za svaki mesec obeležimo ove dane.

Nakon toga, pošto znamo gde je bio Mesec u odnosu na Sunce u trenutku našeg rođenja, isti obrazac potražimo za svaki mesec. Na primer, ako smo se rodili dva dana pre mladog Meseca, potražićemo u kalendaru kog datuma će Mesec ponovo biti mlad i odrediti drugi dan koji prethodi traženoj mesečevoj meni. Taj dan koji smo pronašli je dan ženine lunarne plodnosti, na njega dodajemo još tri dana koji mu prethode.

Dobili smo kalendar s ženinim plodnim danima, lunarnim i ovulacionim. Onda kada se ovi dani podudare, plodnost je maksimalna, a dani izvan ovih ciklusa ukazuju da je začeće nemoguće. Uopšteno, nepovoljan dan za začeće je sam dan Mesečeve mene, kao i pomračenja Sunca.

2024 © - Vesti online