Ponedeljak 06.06.2016.
09:52
Vestionline

"Novak je zacementirao vladavinu svetskim tenisom"

Reuters
Planeta pod nogama: Novak Đoković

Agencija "Rojters" navela je da se Đoković osvajanjem Rolan Garosa pridružio legendama tenisa.

- Prvi teniser sveta oporavio se od nervoznog početka meča i nametnuo svoj tempo na "Filip Šatrijeu" i osvojio svoj 12. Grend slem trofej, posle prethodna tri neuspeha na Rolan Garosu - naveo je Rojters.

Agencija "Omni sport" navela je da je "nezadrživi" Novak Đoković "zacementirao svoju poziciju dominantne figure u muškom tenisu".

- Uspeh na Rolan Garosu mu je izmicao, Srbin nije uspevao da prođe prepreke u finlu 2012, 2014. i 2015. godine. Izgledalo je da će se nastaviti taj mučan niz, kada je Đoković u prvom setu punom grešaka dozvolio Mareju da ubedljivo osvoji set i povede. Međutim, Đoković je sjajno odgovorio i kontrolisao meč do kraja.

Italijanska "Gazeta delo Sport" navela je da se Đoković uspehom ušao u tenisku elitu.

- Prvi igrač sveta je titulama na Australijan openu, Vimbldonu i Ju Es openu dodao i Rolan Garos i upisao se u istoriju. To je bilo prvi put da Marej izgubi meč na Rolan Garosu pošto je osvojio prvi set, ali on nije mogao da odgovori na Đokovićevo dobro kretanje - piše Gazeta.

Francuski "Lekip" konstatovao je da je Đoković među velikanima svetskog tenisa, dok je "Eurosport" naveo da je "nedostižni broj jedan" dominirao u meču posle gubitka prvog seta.

2024 © - Vesti online