Nedelja 05.06.2016.
07:05
Vestionline

VIDEO: Došao je dan da Parižani ponovo slušaju "Bože pravde"

Tanjug/AP
Da zapevaju svi Srbi na Šatrijeu

U četvrtom finalu igraće protiv vršnjaka, Endija Mareja, koji je prvi put uspeo da dođe do meča za trofej. Ukoliko kiša ponovo ne poremeti raspored, a nema naznaka da hoće, meč bi trebalo da počne u 15 časova.

U subotu smo u čast pobednice u konkurenciji dama Garbine Muguruze slušali špansku himnu, a nadamo se da će u nedelju posle punih osam godina pariska publika imati priliku da čuje i himnu "Bože pravde".

Prvi put to se desilo u junu 2008. godine, kada je Ana Ivanović došla do svog jedinog Grend slem trofeja posle pobede protiv Ruskinje Dinare Safine.

Đoković i Marej su do sada u profesionalnoj karijeri odigrali čak 33 meča, a na 23 pobednik je bio naš teniser. Zanimljivo je da su poslednja dva duela odigrana na Mastersima u Madridu i Rimu, takođe na šljaci, i da su pobede podeljene na ravne časti pošto je Novak bio bolji u Španiji, a Endi u Italiji.

Da postoji velika šansa za ovakav rasplet najavili smo neposredno pred početak turnira kada smo bili uvereni da će srpska himna biti intonirna na stadionu Filip Šatrije.

2024 © - Vesti online